Slávky s pepřem a petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1454 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 1709.8 mg
- Vláknina 1920 mg
- Vitamín A 1920 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.1 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slávky důkladně omyjeme, vydrhneme kartáčem nebo tvrdou špachtlí, necháme okapat a dáme do hrnce. Prudce povaříme a necháme pod pokličkou otevřít.
-
2
Jakmile jsou otevřené, scedíme tekutinu z hrnce, nalijeme do mísy a smícháme s citronovou šťávou, která je přecezená jemným sítkem.
-
3
Očištíme petrželku a nasekáme. Slávky podávané v polovině skořápky urovnáme na servírovací mísu, posypeme nasekanou petrželkou a čerstvě rozdrceným pepřem. Zalijeme zálivkou s citronovou šťávou a podáváme.