Vídeňský bramborový salát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cukr krupice
  • 60 ml Ocet vinný
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Celer - nať
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1052.9 mg
  • Vláknina 15400.2 mg
  • Vitamín A 15400.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory ve slupce uvaříme v mírně osolené vodě a ještě teplé je oloupeme a necháme vychladnout. Nakrájíme červenou cibuli na plátky, které pokapeme citronovou šťávou, zamícháme a necháme odložené, část ponecháme na ozdobení. Brambory nakrájíme na kolečka a střídavě s cibulí ve vrstvách pokládáme do mísy. Svaříme vodu, cukr, ocet a šťávu, kterou pustila cibule, osolíme, opepříme a ještě horké vlijeme na brambory. Ozdobíme nasekanou petrželkou a pažitkou a zbylými kolečky cibule. Doprostřed mísy dáme omytý celerový list.

Komentáře k receptu