Zeleninový salát a ančovičková zálivka s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 34 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 1.1 mg
- Draslík 330.1 mg
- Vláknina 3843.5 mg
- Vitamín A 3843.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme fazolové lusky. Jakmile změknou, vyjmeme je z vody a propláchneme. Očištěnou salátovou okurku nakrájíme na kolečka, přidáme k ní na nudličky nakrájené listy čekanky a vše promícháme s prochladlými fazolovými lusky.
-
2
Nyní připravíme zálivku. Majonézu smícháme s najemno nastrouhaným křenem, nasekanými ančovičkami a najemno nakrájenou cibulkou. Podle chuti přidáme worcesterovou omáčku a tabasco.
-
3
Hotovou zálivku promícháme se zeleninou a necháme chvíli odpočinout, aby se všechny chutě spojily.