Zeleninový salát a ančovičková zálivka s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 175 g Majonéza
  • 50 g Křen
  • 5 g Ančovičky konzervované
  • 1 g Čekanka
  • 2 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ml Tabasco
  • 1 ks Okurka salátová
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 1.1 mg
  • Draslík 330.1 mg
  • Vláknina 3843.5 mg
  • Vitamín A 3843.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme fazolové lusky. Jakmile změknou, vyjmeme je z vody a propláchneme. Očištěnou salátovou okurku nakrájíme na kolečka, přidáme k ní na nudličky nakrájené listy čekanky a vše promícháme s prochladlými fazolovými lusky.

  • 2

    Nyní připravíme zálivku. Majonézu smícháme s najemno nastrouhaným křenem, nasekanými ančovičkami a najemno nakrájenou cibulkou. Podle chuti přidáme worcesterovou omáčku a tabasco.

  • 3

    Hotovou zálivku promícháme se zeleninou a necháme chvíli odpočinout, aby se všechny chutě spojily.

Komentáře k receptu