Pekingská kachna

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 1790 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 ml Med včelí
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 1 ks Kachna mražená
  • 1 ks Rýže loupaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2814 kcal
  • Sacharidy 218 g
  • Tuky 178 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 217 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 200.3 mg
  • Vláknina 14060 mg
  • Vitamín A 14060 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den před pečením kachnu důkladně očistíme a vložíme do velké nádoby.

  • 2

    V sedmilitrovém hrnci svaříme vodu, kachnu do ní vložíme a necháme ji máčet, až zvrásní. Pak ji vyndáme, utřeme dosucha a za krk pověsíme v dobře větrané místnosti na dvacet čtyři hodin.

  • 3

    Čtyři hodiny před pečením smícháme med a omáčku a směsí kachnu několikrát potřeme ve dvouhodinových intervalech.

  • 4

    Kachnu pečeme na alobalu v troubě na 200 stupňů C asi hodinu a půl. Maso nepodléváme! Po upečení ji vykostíme a podáváme s rýží připravenou podle návodu na obalu.

Komentáře k receptu