Vepřové kotlety po mexicku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové kotlety
  • 20 g Celer bulvový
  • 300 g Salsa rajčatová
  • 40 g Olivy černé
  • 0.67 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 687 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 103.5 mg
  • Draslík 1118 mg
  • Vláknina 13337.2 mg
  • Vitamín A 13337.2 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V elektrické pánvi rozpálíme olej, přidáme naklepané, osolené a opepřené kotlety, zprudka osmahneme. Poté je vyjmeme a odložíme stranou.

  • 2

    Do pánve vložíme nahrubo nakrájenou cibuli, lilek, papriku, celer a prolisovaný česnek, podusíme doměkka. Přidáme kotlety, salsu a olivy, vaříme na velmi mírném ohni za občasného promíchání asi hodinu. Kotlety rozdělíme na talíř a přelijeme omáčkou. Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu