Domácí bagetky zabalené slaninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kostka Droždí
  • 50 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Tuk ztužený
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1.4 šálek Voda pitná
  • 4 šálek Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 55.9 mg
  • Draslík 339.6 mg
  • Vláknina 6424 mg
  • Vitamín A 6424 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promícháme mouku, sůl, droždí a za stálého hnětení přidáváme vodu. Když je těsto dostatečně pevné, rozdělíme ho na deset stejně velkých dílů. Z jednotlivých dílů vytvarujeme bagetky.

  • 2

    Na bagetky zamotáme proužek slaniny a klademe na plech, který jsme pomazali tukem. Jednotlivé bagetky pomažeme rozkvedlaným vejcem.

  • 3

    Necháme 30 minut v teplé místnosti, poté dáme péct.

  • 4

    Pečeme 20 minut.

Komentáře k receptu