Hovězí salát s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Hořčice
  • 500 g Hovězí maso přední
  • 50 g Kapary
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 ks Brambory
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 4 polévková lžíce Celer - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 405 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 133.4 mg
  • Draslík 601.3 mg
  • Vláknina 4260.1 mg
  • Vitamín A 4260.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přední hovězí maso omyjeme, vložíme do hrnce s vařící vodou a dáme vařit. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě v druhém hrnci. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Nať petržele a celeru omyjeme, necháme odkapat, pak nadrobno pokrájíme.

  • 3

    Měkké uvařené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, přidáme pokrájené brambory, vajíčka, posekané kapary s petrželovou a celerovou natí. Osolíme, opepříme podle chuti a promícháme.

  • 4

    Připravíme dresing: v misce důkladně vymícháme olej s hořčicí, octem, solí a pepřem.

  • 5

    Tímto dresingem přelijeme hovězí salát,

  • 6

    promícháme, necháme několik hodin v chladu uležet, až potom servírujeme.

Komentáře k receptu