Pórek s uzenými žebry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Pórek
  • 0.5 kg Vepřová uzená žebra
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 2283 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 71.3 mg
  • Draslík 934.6 mg
  • Vláknina 11232.5 mg
  • Vitamín A 11232.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vody dáme vařit omytá uzená žebra a přidáme k nim omytý pokrájený celý pórek. Maso s pórkem musí být ve vodě ponořené. Vaříme do změknutí. Když je maso skoro uvařené, přisypeme do vody propláchnutou rýži, dosolíme vodu podle chuti, opepříme a vaříme tak dlouho, až je rýže měkká a vsákne větší část tekutiny.

  • 2

    Jídlo má hustější, ale přesto tekutou konzistenci podobnou čorbě.

  • 3

    Servírujeme do hlubokých talířů.

Komentáře k receptu