Hovězí dalmatské maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 405 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 110.9 mg
  • Vláknina 2986.5 mg
  • Vitamín A 2986.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso pokrájíme na plátky, které obalíme v hladké mouce a v rozpáleném oleji je po obou stranách dozlatova osmažíme.

  • 2

    Posypeme je solí, pepřem, pokrájeným česnekem a drobně nasekanou petrželkou.

  • 3

    Přidáme nastrouhanou kůru z jednoho citronu, zalijeme hovězím vývarem, maso musí být ponořené.

  • 4

    Promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí minimálně 1,5 hodiny.

Komentáře k receptu