Vepřové řízky se šunkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 100 g Šunka dušená
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 4 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 218.9 mg
  • Draslík 457.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. Každý řízek potřeme hořčicí a položíme na něj plátek šunky.

  • 2

    Připravené řízky namočíme ve vejcích rozšlehaných se solí a usmažíme na pánvi v rozehřátém oleji.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovu kaší.

Komentáře k receptu