Zvěřinový vývar z kostí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kosti srnčí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • 2 ks Nové koření celé
  • 1 ks Libeček
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 88 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 887 mg
  • Vláknina 28543.3 mg
  • Vitamín A 28543.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kosti nasekáme na kousky a znovu omyjeme. Spaříme vařící vodou, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme sůl, cibuli, koření, libeček, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme asi 2 hodiny.

  • 2

    Potom přidáme očištěnou zeleninu a vaříme ještě 20 minut.

  • 3

    Vývar přecedíme, dochutíme masoxem a posypeme nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu