Domácí sulc

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vepřové nožičky
  • 4 ks Bobkový list
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Vepřové koleno
  • 4 hrst Petržel - nať
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2922 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 191 g
  • Sodík 1540 mg
  • Bílkoviny 277 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 880 mg
  • Draslík 830.7 mg
  • Vláknina 4299.5 mg
  • Vitamín A 4299.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s osolenou vodou vaříme koleno, nožičky a bobkový list, tak dlouho až bude maso odpadávat, cca 2 hodiny.

  • 2

    Maso vyndáme z vody a vývar uschováme.

  • 3

    Nakrájíme na menší kousky a smícháme s jemně nakrájenou cibulí a petrželkou.

  • 4

    Osolíme, opepříme a dáme do pekáče.

  • 5

    Zalijeme vývarem, dle chuti přidáme ocet, promícháme a necháme v chladu ztuhnout, nejlépe přes noc. Ztuhlý sulc nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu