Jemný zelný salát

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 150 g Cibule červená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 72 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 214.1 mg
  • Vláknina 7668 mg
  • Vitamín A 7668 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávku bílého zelí omyjeme a nožem rozřízneme na čtvrtky. Bude se nám lépe krájet. Ostrým nožem rozkrájíme na slabé plátečky. Máme-li robot na krouhání zelí, použijeme ho.

  • 2

    Červenou cibuli pokrájíme najemno. Obojí smícháme, zakapeme vymačkanou citrónovou šťávou a osolíme. Čerstvý kopr si nasekáme na drobné kousíčky a přimícháme k zelí. Zakapeme panenským olejem a dáme vychladit.

  • 3

    Takto upravený zelný salát je velmi vhodný ke grilovaným masům.

Komentáře k receptu