Dvoubarevné pusinky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Čokoláda hořká
  • 200 g Cukr třtinový
  • 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0.8 mg
  • Draslík 108.8 mg
  • Vláknina 1401.2 mg
  • Vitamín A 1401.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků a citrónové šťávy ušleháme tuhý sníh, přisypeme cukr a znovu šleháme. Tuhý sníh dáme do cukrářského sáčku, rozevřeme ho a na jedné staně do něj vsuneme držadlo vařečky, vznikne dutina od shora až do špičky sáčku. Nalijeme do ní vlažnou, rozpuštěnou čokoládu.

  • 2

    Na plech s pečícím papírem tvoříme pusinky o průměru 5 cm.

  • 3

    Pečeme zhruba hodinu, potom vypneme troubu a pusinky v ní necháme vychladnout.

Komentáře k receptu