Staročeská ovocná polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Švestky
  • 400 g Jablka
  • 40 g Povidla švestková
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Skořice celá
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 126 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 189.4 mg
  • Vláknina 15120 mg
  • Vitamín A 15120 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Povidla zředíme trochou vody, přidáme očištěné, na kousky nakrájené ovoce, celou skořici a vaříme, až je ovoce měkké.

  • 2

    Skořici vyjmeme a polévku podle chuti přisladíme.

  • 3

    V 1 lžíci studené vody rozmícháme solamyl, vlijeme do polévky a krátce povaříme.

  • 4

    Polévku podáváme teplou i studenou. Můžeme podávat s chlebem nebo vánočkou.

Komentáře k receptu