Salát z fazolek a brambor
Suroviny
- 400 g Fazole bílé
- 150 g Cibule červená
- 500 g Brambory rané
- 1 ks Cibule
- 2 ks Saturejka
- 5 ks Bazalka
- 8 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Ocet jablečný
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
- Sacharidy 122 g
- Tuky 14 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2151.5 mg
- Vláknina 71430.2 mg
- Vitamín A 71430.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné cibulky nakrájíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Česnek oloupeme, nové brambory řádně omyjeme pod tekoucí vodou a uvaříme ve slupce. Uvařené slijeme, necháme vychladnout, poté pokrájíme na plátky a vložíme do větší mísy. Fazolky opláchneme vodou, šikmo nakrájíme, uvaříme doměkka s cibulí, stroužkem česneku a saturejkou. Uvařené slijeme a fazolky necháme okapat. Omytá rajčata krájíme na dílky, salátové listy a bazalku opláchneme, osušíme. Listy salátu roztrháme na kousky, vyložíme jimi dno mělké salátové mísy.
-
2
K bramborám přidáme fazolky, cibulky i s nálevem a řádně promícháme. Směs rozložíme na mísu s listy salátu a obložíme dílky rajčat.
-
3
Příprava zálivky: jablečný ocet rozmícháme do hladka se solí, pepřem, dvěma prolisovanými stroužky česneku, sójovou omáčkou a olivovým olejem. Salát zalijeme zálivkou, ozdobíme bazalkou a podáváme ke grilovanému masu.