Sázená vejce na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Klobása Dunajská
  • 100 g Hrášek mražený
  • 400 g Chřest sterilovaný
  • 70 g Šunka dušená
  • 125 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 597 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 254.1 mg
  • Draslík 544 mg
  • Vláknina 9937 mg
  • Vitamín A 9937 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Očištěnou papriku nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a osmahneme na oleji. Přidáme bobkový list, papriku, rajčata, na kostičky nakrájenou klobásu a šunku. Osolíme, opepříme, přilijeme 125 ml vody a podusíme 5 minut. Bobkový list vyjmeme a zeleninovou směs vložíme do zapékací mísy.

  • 3

    Na zeleninu rozprostřeme hrášek a chřest, na ně vyklepneme vejce a mísu zakryjeme alobalem.

  • 4

    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu