Ovocný salát s citronovým sirupem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 1 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 426.1 mg
- Vláknina 9339 mg
- Vitamín A 9339 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 95.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1775.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citronovou šťávu a kůru rozkrájenou na nudličky vložíme s cukrem do hrnce, přilijeme 100 ml vody, na mírném ohni vše povaříme na hustotu sirupu. Občas zamícháme, nakonec odstraníme citronovou kůru.
-
2
Meloun rozpůlíme, zbavíme peciček, dužinu nakrájíme na dílky, slupku oloupeme. Broskve, švestky a jahody omyjeme, rozkrájíme na kousky. Pomeranče oloupeme, krájíme je napříč na plátky.
-
3
Ovoce upravíme na talíře a pokapeme citronovým sirupem. Salát ozdobíme lístkem máty.