Paprikové lusky v jemné marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Paprika červená
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet Sherry
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 169.9 mg
  • Vláknina 3227.2 mg
  • Vitamín A 3227.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky omyjeme a mokré je rozložíme na rošt v troubě. Pečeme asi 20 minut, až se na povrchu paprik začnou tvořit bubliny.

  • 2

    Mírně vychladlé papriky oloupeme, rozpůlíme a očistíme. Nakrájíme je na nudličky široké asi 2 cm, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Poskládáme je těsně vedle sebe do mělké mísy. Navrch rozložíme plátky oloupaného česneku, zakapeme sherry octem a olivovým olejem (lusky musí být zalité) a marinujeme asi 2 hodiny.

  • 3

    Podáváme s bílým chlebem a olivami.

Komentáře k receptu