Kuřecí řízky s míchanou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 100 g Ořechy burské pražené
  • 150 g Hrášek mražený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.34 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 189 g
  • Sodík 538 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 1485.2 mg
  • Vláknina 24517.2 mg
  • Vitamín A 24517.2 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 138.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý květák rozebereme na růžičky, očištěnou mrkev nakrájíme na plátky. Feferonku zbavíme semen a pokrájíme na nudličky.

  • 2

    Oloupanou cibuli krájíme na dílky, česnek nasekáme. Z omytého koriandru otrháme lístky.

  • 3

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na nudličky. Na rozheřátém oleji na pánvi je opečeme a vyjmeme. Do tuku vložíme cibuli, česnek a za stálého míchání necháme zesklovatět. Přidáme mrkev, květák a vše opékáme 5 minut. Poté přidáme hrášek, feferonku a arašídy. Vmícháme opečené maso, prohřejeme, podle chuti přisolíme a opepříme. Nakonec pokrm posypeme koriandrem.

  • 4

    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu