Kachna obložená plněnými jablky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Kachna mražená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zelí hlávkové červené
  • 1 špetka Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 dl Víno červené
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 820 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 3.9 mg
  • Draslík 258.9 mg
  • Vláknina 4320.1 mg
  • Vitamín A 4320.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kachnu navrchu i zevnitř osolíme a dáme péci.

  • 2

    Omytá jablka se slupkou seřízneme. Připravíme náplň z jemně nakrájeného červeného zelí udušeného na cibulce a ochuceného vínem, solí, kmínem a cukrem. Vydlabeme vnitřky jablek, poté je naplníme.

  • 3

    Do kastrolu přelijeme trochu vypečené šťávy z kachny, vložíme naplněná jablka a upečeme tak, aby zůstala celá.

  • 4

    Zbylé zelí dáme na mísu, upravíme na něj naporcovanou kachnu a obložíme pečenými jablky.

Komentáře k receptu