Studená švestková polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Švestky
  • 30 g Ovesné vločky
  • 0.25 l Džus pomerančový
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 108 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 264.3 mg
  • Vláknina 3825 mg
  • Vitamín A 3825 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky omyjeme a odpeckujeme. Spolu s ovesnými vločkami je za občasného zamíchání vaříme v 1 l vody doměkka asi 30 minut.

  • 2

    Potom přilijeme džus (nebo nálev ze švestkového nebo jablečného kompotu), polévku osladíme a dáme vychladit.

  • 3

    Podáváme s domácími suchary.

Komentáře k receptu