Kachna s ovocem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Hrušky
  • 500 g Jablka
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kachna mražená
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1314 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 191.4 mg
  • Vláknina 9175.3 mg
  • Vitamín A 9175.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladou kachnu omyjeme a uvnitř i na povrchu ji osolíme.

  • 2

    Jablka a hrušky oloupeme, nakrájíme na dílky a vložíme do vnitřku kachny. Otvor spíchneme jehlou.

  • 3

    Naplněnou kachnu dáme na pekáč, podlijeme trochou vody a za občasného polévání ji pečeme dozlatova.

  • 4

    Upečenou kachnu naporcujeme a náplň podáváme jako kompot. Podle chuti dokořeníme citronovou šťávou a cukrem.

Komentáře k receptu