Kachna po staročesku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Kachna mražená
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1290 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 256.6 mg
  • Vláknina 4545 mg
  • Vitamín A 4545 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou kachnu osolíme, okmínujeme a za stálého podlévání a přelévání vypečeným tukem ji pečeme v troubě. Téměř měkkou kachnu naporcujeme.

  • 2

    Část tuku oddělíme a podusíme na něm nakrájenou cibuli, zalijeme vínem, přidáme zelí, porce kachny a přelijeme výpekem. Vše dodusíme doměkka.

Komentáře k receptu