Studená vinná polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Voda pitná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 šálek Víno bílé
  • 6 polévková lžíce Hrozinky
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 482.2 mg
  • Vláknina 2233 mg
  • Vitamín A 2233 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V malém množství vody uvaříme hrozinky tak, aby vody zbylo jen málo.

  • 2

    Rozmixujeme víno se žloutky, 2 lžícemi cukru a citronovou šťávou. Spolu s hrozinkami vše ještě několik minut povaříme a dáme vychladit.

  • 3

    Z bílků a zbylého cukru ušleháme sníh a vychladlou polévku ještě před podáváním ozdobíme sněhovými pusinkami.

Komentáře k receptu