Bramborové petřinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 7 g
- Sodík 517 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 66.2 mg
- Draslík 430.2 mg
- Vláknina 5096 mg
- Vitamín A 5096 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory prolisujeme, osolíme, přidáme vejce a podle potřeby mouku. Vypracujeme tuhé těsto.
-
2
Z připraveného těsta vyválíme váleček a průměru asi 2 cm. Nakrájíme jej na špalíčky asi 2 cm vysoké.
-
3
Plech vymastíme sádlem a urovnáme na něj špalíčky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Petřinky můžeme také smažit na oleji.