Lečo s vejci sezonní (minutka)

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 600 g Vejce slepičí
  • 350 g Rajčata
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 150 g Tuk
  • 1200 g Paprikové lusky čerstvé
  • 20 g Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 885 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 268.1 mg
  • Draslík 436.4 mg
  • Vláknina 1573 mg
  • Vitamín A 1573 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 117.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova.

  • 2

    Přidáme omyté a očištěné paprikové lusky nakrájené na nudličky, mírně osolíme a částečně podusíme.

  • 3

    Přidáme omytá a na kousky nakrájená rajčata, pepř a za občasného promíchání podusíme téměř na tuk.

  • 4

    Vejce promícháme a vlijeme do zeleniny. Zvolna mícháme, až se vejce srazí a pokrm zhoustne.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu