Pestrý špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 74 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 25.5 mg
- Draslík 344.7 mg
- Vláknina 3512.5 mg
- Vitamín A 3512.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špekáčky nakrájíme na kolečka, slaninu na stejně velké kousky a očištěnou zeleninu na kolečka.
-
2
Střídavě napichujeme na grilovací jehly špekáčky, slaninu a zeleninu.
-
3
Špízy rozložíme na alobal a okraje dobře uzavřeme, aby během pečení nevytékala šťáva.
-
4
Pečeme na plechu v dobře vyhřáté troubě asi 15 minut.