Steak ze zvěřiny
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
- 640 g Srnčí kýta
- 4 kávová lžička Kompot brusinkový
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.25 ks Citrony
- 2 ks Jablka
- 4 ks Jalovec
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 l Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1769 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 154 g
- Sodík 572 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 104 mg
- Draslík 336.5 mg
- Vláknina 9337.3 mg
- Vitamín A 9337.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí kýtu nakrájíme na steaky, protkneme slaninou a naložíme do oleje smíchaného s pepřem, drceným jalovcem, rozmarýnem, tymiánem, worcesterem a citronovou šťávou. Maso marinujeme alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc.
-
2
Steaky necháme okapat, osolíme je a zprudka grilujeme po obou stranách tak, aby maso uvnitř zůstalo krvavé.
-
3
Podáváme s grilovanými plátky jablek, ozdobenými brusinkami.
-
4
Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety a lišky dušené na másle.