Steak ze zvěřiny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 640 g Srnčí kýta
  • 4 kávová lžička Kompot brusinkový
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.25 ks Citrony
  • 2 ks Jablka
  • 4 ks Jalovec
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1769 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 154 g
  • Sodík 572 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 336.5 mg
  • Vláknina 9337.3 mg
  • Vitamín A 9337.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí kýtu nakrájíme na steaky, protkneme slaninou a naložíme do oleje smíchaného s pepřem, drceným jalovcem, rozmarýnem, tymiánem, worcesterem a citronovou šťávou. Maso marinujeme alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc.

  • 2

    Steaky necháme okapat, osolíme je a zprudka grilujeme po obou stranách tak, aby maso uvnitř zůstalo krvavé.

  • 3

    Podáváme s grilovanými plátky jablek, ozdobenými brusinkami.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety a lišky dušené na másle.

Komentáře k receptu