Vepřová hlava vařená

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Křen
  • 950 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 0.5 ks Vepřová hlava
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 63.3 mg
  • Draslík 967.5 mg
  • Vláknina 42068.2 mg
  • Vitamín A 42068.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlavu očistíme od štětin a omyjeme. Vložíme ji do osolené vody spolu s octem, pepřem, tymiánem, bobkovým listem, česnekem, nakrájenou zeleninou a cibulí. Vše vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, obereme a rozdělíme na kousky. Jazyk sloupneme, nakrájíme na plátky a vše přelijeme trochou vývaru.

  • 3

    Podáváme s nastrouhaným křenem a s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu