Zajíc dušený s bílým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 19 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 209.5 mg
- Draslík 1175 mg
- Vláknina 2904.8 mg
- Vitamín A 2904.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytého, odblaněného zajíce nakrájíme na porce, osolíme a obalíme v hladké mouce. Maso opečeme na oleji po obou stranách, vyjmeme je a ve výpeku opečeme kroužky cibule a nasekaný česnek.
-
2
Vložíme zpět maso, poklademe je kolečky oloupaných rajčat a přilijeme víno. Podle potřeby osolíme, přidáme koření a zalijeme vodou, aby bylo maso potopené.
-
3
Dusíme pod poklicí v troubě asi 1 1/2 hodiny.
-
4
Podáváme s noky nebo s těstovinami.