Srnčí kořínek

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Jalovec
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Srnčí maso
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 97255 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 123 mg
  • Draslík 1067.8 mg
  • Vláknina 6666.8 mg
  • Vitamín A 6666.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu, cibuli a kořínek bez jater a hrtanu uvaříme v osolené vodě do měkka.

  • 2

    Drobně rozkrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, osmahneme na ni drobně nakrájenou cibuli. Poté přidáme k cibuli máslo a syrová játra rozkrájená na drobné kostky. Zprudka je opečeme, přidáme papriku, podlijeme vývarem z kořínku a dusíme do měkka.

  • 3

    Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a opět podlijeme vývarem. Šťávu povaříme, vložíme do ní uvařený a rozkrájený kořínek a vše ještě krátce povaříme.

  • 4

    Jako přílohy podáváme rýži nebo chléb.

Komentáře k receptu