Polévka bramborový krém

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 66.6 g Tuk
  • 20 g Sůl
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 6.6 g Petržel - nať
  • 300 g Mrkev kořen
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 155 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 795 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 12.3 mg
  • Draslík 253.3 mg
  • Vláknina 5132.1 mg
  • Vitamín A 5132.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z 1/3 dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme částí dávky vody a uvedeme do varu. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 15 minut.

  • 2

    Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Zalijeme je částí vody, mírně osolíme a uvaříme doměkka.

  • 3

    Uvařené brambory rozšťoucháme nebo rozšleháme metlou, rozředíme mlékem a odvarem z mrkve, vlijeme do zásmažky, znovu krátce povaříme a procedíme.

  • 4

    Nakonec do polévky přidáme uvařenou mrkev, sůl, polévkové koření a důkladně provaříme. Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu