bezlepkový kynutý knedlík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 119 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 9 g
- Sodík 343 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 104.1 mg
- Draslík 44.6 mg
- Vláknina 753.2 mg
- Vitamín A 753.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Suroviny jsem nechala zpracovat a vykynout v pekárně.
-
2
Po vykynutí těsto vyndám na hodně pomoučněný vál a zpracovávám těsto tak dlouho, dokud nejde vytvořit knedlík, prostě přisypávám mouku,dokud se to nelepí :-).
-
3
Nechám kynout cca půl hodiny.
-
4
Vaříme ve vodě asi 20 minut.
-
5
Z tohoto množství jsou 3 velké šišky.
-
6
Chutnají parádně, rozdíl od lepkových je minimální.
-
7
Jen příprava je pracnější než klasické lepkové knedlíky.