Vajíčka s pažitkou a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory rané
  • 1 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 140.7 mg
  • Vláknina 4513.3 mg
  • Vitamín A 4513.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a omyjeme větší brambory, pak je nakrájíme na plátky silné 4-5mm a v míse je promícháme se solí a drceným kmínem.

  • 2

    Ve větší litinové pánvi rozpálíme olej, dáme na něj všechny pokrájené brambory, pánev přikryjeme poklicí a brambory smažíme dozlatova tak, že je přibližně každých 5 minut naběračkou otočíme, aby se nepřipálily. Tímto způsobem se brambory smaží i dusí zároveň. Smažíme je přibližně 15 minut.

  • 3

    Troubu si předehřejeme na 180°C. Mezitím očistíme cibuli, překrojíme ji na poloviny a pokrájíme na tenké plátky. V druhé pánvičce rozehřejeme olej a cibuli za častého míchání zpěníme (asi 5 minut) a když začne chytat zlatavou barvu, přimícháme ji k téměř hotovým bramboram.

  • 4

    V misce vyšleháme vejce, zamícháme do nich omytou, na drobno pokrájenou pažitku, sůl a pepř. Usmažené brambory zalijeme vajíčky a pánev vložíme do trouby a necháme vejce s zapéct dozlatova přibližně 15-25 minut, pak hned horké servírujeme.

Komentáře k receptu