Ochucené máslo

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 36.1 mg
  • Vláknina 611 mg
  • Vitamín A 611 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 69 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo utřeme v misce s nadrobno nakrájenými bylinkami a kořením se solí a přidáme několik kapek citronové šťávy. Vše důkladně promícháme. Máslo dáme na 20 minut do chladna uležet.

  • 2

    Z částečně ztuhlého másla vyválíme váleček a zabalíme ho do alobalu. Máslo opět vložíme do chladna a necháme ztuhnout. Ochucené máslo lze plnit i do nejrůznějších formiček – třeba na cukroví.

Komentáře k receptu