Holubi s rizotem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Holub
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 150 g Paprika červená
  • 50 g Cibule
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Rýže dušená
  • 30 g Olej slunečnicový
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Víno bílé
  • 150 ml Vývar slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 963 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1163 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 199 mg
  • Draslík 643.3 mg
  • Vláknina 8932.5 mg
  • Vitamín A 8932.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.4 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykuchané holuby rozpůlíme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, vložíme do hrnce na rozehřátý olej a zvolna smažíme ze všech stran dozlatova. Podlijeme vínem, vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka.

  • 2

    Papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na nudličky, hrášek a rajčata scedíme, rajčata trochu pokrájíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s paprikami, orestujeme, přidáme dušenou rýži, prohřejeme, vmícháme rajčata, hrášek, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.

  • 3

    Na talíře upravíme porce holubů, doplníme rizotem, přelijeme vydušenou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu