Sterilizované papriky v rajčatovém protlaku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Rajčata
  • 1 kg Paprikové lusky čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 439.1 mg
  • Vláknina 2400 mg
  • Vitamín A 2400 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 105.6 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme, drobně nakrájíme a v hrnci s osolenou vodou povaříme doměkka. Potom je propasírujeme, necháme jen čistou šťávu, odpad vyhodíme. Vzniklý rajčatový protlak dochutíme octem, solí, cukrem a olejem. Hrnec vrátíme na sporák a protlak za občasného promíchání povaříme do rozpuštění cukru. Vaříme asi 15 minut.

  • 2

    Omyté papriky zbavíme bílé dužiny a jadřinců a nakrájíme je na tenké proužky. Nakrájené papriky naskládáme do skleníček. Zalijeme teplým protlakem a zavíčkujeme.

  • 3

    Naskládáme je do zavařovacího hrnce a povaříme 15-20 minut. Vytáhneme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Komentáře k receptu