Vepřové maso s vejcem a sýrem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 400 g Vepřová kýta
  • 200 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Koření grilovací
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.05 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 761 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 381.4 mg
  • Draslík 523.1 mg
  • Vláknina 265 mg
  • Vitamín A 265 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr nastrouháme, slaninu pokrájíme na drobné kousky, vepřové plátky naklepeme. Naklepané plátky ochutíme grilovacím kořením a zprudka opečeme na oleji, aby z masa neunikala šťáva. Opečené plátky potom podlijeme asi 200 ml vody a dusíme doměkka. Než maso změkne, nakrájenou slaninu zpěníme ve vlastní šťávě na pánvi.

  • 2

    Nakonec orestovanou slaninu zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme na mírném plameni než vejce ztuhnou.

  • 3

    Vepřové pláty servírujeme teplé tak, že na ně rozdělíme míchaná vejce se slaninou a posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu