Mleté srnčí maso s nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 180 g Rajčata
  • 6 g Petržel - nať
  • 250 g Nudle široké
  • 70 g Celer řapíkatý
  • 4 g Šalvěj čerstvá
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 4 g Rozmarýn čerstvý
  • 400 g Srnčí mleté maso
  • 30 ml Olej olivový
  • 250 ml Víno červené
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 ks Nektarinka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 395.8 mg
  • Vláknina 5437.2 mg
  • Vitamín A 5437.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Celer omyjeme a pokrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na kostičky. Nektarinky nakrájíme na nudličky. Šalvěj, tymián, rozmarýn a petržel omyjeme a nasekáme najemno. Nudle uvaříme ve vodě dle návodu, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Olej necháme rozpálit, přidáme česnek a cibuli a mleté maso. Opékáme do ztmavnutí, poté přidáme celer, rajčata, šalvěj, tymián, rozmarýn, petržel a víno. Osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme zvolna 30 minut. Máslo rozehřejeme, přidáme šafrán a ohřejeme, až máslo zežloutne, poté vsypeme nektarinky a necháme prohřát. Přimícháme vařené nudle a ohřejeme. Vařené nudle s nektarinkami přendáme na talíře, doprostřed navrch dáme masovou směs a podáváme.

Komentáře k receptu