Vepřové ledvinky dušené na cibuli

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 150 g Tuk
  • 1 g Kmín celý
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Sůl
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1000 g Vepřové ledvinky
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1311 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 333.3 mg
  • Draslík 268.8 mg
  • Vláknina 1428 mg
  • Vitamín A 1428 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové ledvinky omyjeme, odblaníme, podélně rozkrojíme a očistíme.

  • 2

    Ledvinky nakrájíme na tenké plátky, spaříme je několikrát vařící vodou a důkladně je propláchneme.

  • 3

    V polovině tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme ledvinky, kmín, pepř a zastříkneme vodou. Za občasného promíchání a podlévání vodou dusíme pod poklicí téměř doměkka.

  • 4

    Potom ledvinky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 5

    Nakonec omáčku přecedíme na ledvinky, osolíme a krátce podusíme.

Komentáře k receptu