Hovězí plátky na slanině

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Slanina vepřová
  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 64.8 mg
  • Draslík 58.3 mg
  • Vláknina 921.3 mg
  • Vitamín A 921.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po okrajích nařízneme.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, vsypeme do kastrolu a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji.

  • 3

    Hovězí plátky osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Vložíme je na cibulový základ a opečeme po obou stranách. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení plátky obracíme a podléváme horkou vodou.

Komentáře k receptu