Jogurtový koláč s ovocem

Hodnocení 3x 2x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Jogurt bílý
  • 80 g Cukr krupice
  • 80 g Mouka pšeničná hrubá
  • 500 g Jahody zahradní
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 hrnek Cukr moučkový
  • 1.5 hrnek Mouka polohrubá
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 10.9 mg
  • Draslík 256.2 mg
  • Vláknina 4323.8 mg
  • Vitamín A 4323.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vlijeme jogurt, kelíme vypláchneme a naplníme cukrem, který přidáme k jogurtu.

  • 2

    Kelímkem odměříme polohrubou mouku, do směsi přidáme prášek do pečiva a promícháme. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče.

  • 3

    Na koláč dáváme jahody, které posypeme žmolenkou, připravenou smícháním másla s cukrem a hrubou moukou.

  • 4

    Dáme péct do středně vyhřáté trouby.

Komentáře k receptu