Fritované sardinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 773 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 41 g
- Sodík 526 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 216.7 mg
- Vláknina 12926.5 mg
- Vitamín A 12926.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželku opereme, osušíme, jemně nasekáme a promícháme s bylinkovým olejem. Osolíme a opepříme. Feferonky nadrobno posekáme. Promícháme s moukou a vínem.
-
2
Bílky ušleháme do tuha a přimícháme do směsi. Sardinky vykucháme, omyjeme, osušíme a obalíme připravenou směsí.
-
3
Nakonec dozlatova fritujeme v horkém oleji. Upravíme na talíře a podáváme pokapané trochou citronové šťávy.