Sekaná s houbami a vejci

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 200 g Vepřová kýta
  • 150 g Hovězí maso přední
  • 30 g Strouhanka
  • 40 g Olej rostlinný
  • 50 g Rohlíky bílé
  • 150 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 304.6 mg
  • Draslík 392 mg
  • Vláknina 1852.3 mg
  • Vitamín A 1852.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tři vajíčka uvaříme natvrdo, rohlík namočíme v mléce, rozšleháme jedno vejce, cibuli nakrájíme na drobno, houby pokrájíme na kostičky. Pekáč vymažeme tukem.

  • 2

    Nejprve na oleji restujeme cibuli, přidáme houby a dusíme do vysmahnutí šťávy. Houby necháme vychladnout.

  • 3

    Vařené hovězí maso pokrájíme a spolu se syrovou vepřovou kýtou umeleme. Do směsi vmícháme namočený rohlík, z kterého jsme vymačkali mléko, vychladlé houby, sůl, pepř, rozmíchané vejce a zahustíme strouhankou.

  • 4

    Ze směsi utvoříme na vále posypaném strouhankou váleček, do jehož středu zabalíme oloupaná uvařená vejce. Sekanou vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, dokud sekaná nezezlátne. Podáváme s vařenými brambory.

Komentáře k receptu