Houbový guláš s hovězím masem a bramborami

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 250 g Houby čerstvé
  • 500 g Brambory
  • 400 g Rajčatová šťáva
  • 500 ml Voda pitná
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 49.9 mg
  • Draslík 1378.6 mg
  • Vláknina 11297.8 mg
  • Vitamín A 11297.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Část oleje rozehřejeme v kastrole nebo ve velké pánvi a smažíme na něm omyté, na proužky nakrájené maso asi 2 minuty. Jenom jednou promícháme. Maso vyjmeme a necháme stranou.

  • 2

    Do kastrolu vlijeme zbylý olej a opečeme na něm očištěné, na kousky nakrájené houby. Poprášíme mletou paprikou, krátce osmahneme a vsypeme oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Přilijeme horkou vodu nebo vývar, rajčatovou omáčku, zamícháme, osolíme a opepříme. Vše dusíme pod pokličkou asi 20 minut.

  • 3

    Potom přidáme opečené maso a pokrm jen prohřejeme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.

  • 4

    Houbový guláš ihned podáváme. Každou porci doplníme lžičkou bílého jogurtu.

Komentáře k receptu