Petrželkové passatelli s liškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Strouhanka
  • 50 g Petržel - nať
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Dýně
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Lišky čerstvé
  • 20 ml Olej olivový
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Sýr Provola
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 966 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 133.7 mg
  • Draslík 396.9 mg
  • Vláknina 4669.5 mg
  • Vitamín A 4669.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pod pokličkou uvaříme v zeleninovém vývaru dýni a propasírujeme.

  • 2

    Připravíme těstoviny tak, že do mísy dáme vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, nasekanou petrželku, mouku, strouhanku a na závěr i sýr, abychom vypracovali těsto. Necháme odpočinout.

  • 3

    Na strojku vytvoříme passatelli, vaříme 3 minuty v osolené vodě.

  • 4

    Lišky nasekáme na plátky a osmahneme je na olivovém oleji se solí a pepřem.

  • 5

    Těstoviny upravíme společně s liškami na jednotlivé talíře, obložíme podlouhlými knedlíčky z dýňového pyré, které jsme vytvarovali pomocí lžíce.

Komentáře k receptu