Mole k pečenému krocanovi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Banány
  • 60 g Cibule
  • 50 g Čokoláda hořká
  • 50 g Mandle
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 120 g Rajčata
  • 25 g Žemle tuková
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Kmín celý
  • 30 g Česnek
  • 130 g Sádlo škvařené
  • 5 g Skořice mletá
  • 75 g Švestky sušené
  • 3 g Anýz mletý
  • 50 g Dýňová semínka
  • 2 g Koriandr mletý
  • 3 g Směs koření na kuře
  • 75 g Arašídy
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Tortilla
  • 4 kg Krocan
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 909 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 662 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 245 mg
  • Draslík 1167.9 mg
  • Vláknina 8545.8 mg
  • Vitamín A 8545.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krocana potřeme změklým máslem a uvnitř i zvenčí osolíme a opepříme. Pečeme 2 1/2-3 hodiny při 200 °C. Během pečení často obracíme a poléváme výpekem.

  • 2

    Chilli nakrájíme nadrobno. Cibuli a česnek osmažíme v horkém tuku, přidáme rajčata, banán, mandle, arašídy, dýňová semínka, rozinky, sušené švestky a chilli, přilijeme 300 ml vývaru a nezakryté vaříme 15 minut. Tortillu krátce ohrejeme v troubě, žemli rozkrájíme na kostičky a obojí vložíme do omáčky. Důkladně rozmixujeme a protlačíme sítem. Do omáčky přidáme větší množství každého koření a rozpustíme v ní čokoládu. Dochutíme solí, pepřem a cukrem. Podle potřeby zředíme zbývajícím vývarem. Podáváme ke krocanovi.

Komentáře k receptu