Kuřecí na citronu a česneku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 ml Olej stolní
  • 170 ml Víno bílé
  • 625 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 20 stroužek Česnek
  • 1 kg Kuřecí stehna
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 853 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 752 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 222.3 mg
  • Draslík 680.4 mg
  • Vláknina 3593.8 mg
  • Vitamín A 3593.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citron oloupeme, zbavíme bílé slupky a nakrájíme na plátky, bazalku nasekáme.

  • 2

    Vývar přivedeme do varu, přidáme dvacet stroužků česneku a podusíme je čtyřicet minut. Na másle a oleji osmažíme z obou stran stehna dozlatova. Pak je uložíme do zapékací mísy, rozprostřeme kolem nich citron a uvařený česnek. Vývar přecedíme. Ve zbylém omastku opražíme mouku. Přidáme víno a mícháme do zhoustnutí. Směs osolíme a opepříme.

  • 3

    Omáčkou zalijeme kuře a pečeme ho přikryté čtyřicet pět minut. Maso posypeme bazalkou a podáváme.

Komentáře k receptu