Polévka fazolová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Fazole bílé
  • 250 g Vepřová uzená plec
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Husí sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 609 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 567.7 mg
  • Vláknina 9812.6 mg
  • Vitamín A 9812.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem si fazole přebereme, omyjeme a přes noc namočíme do studené vody. Druhý den dáme fazole v téže vodě uvařit do měkka a přidáme k nim uzené maso. Uvařené maso si vyndáme a necháme na teplém místě.

  • 2

    Z cibule a mouky si uděláme na sádle jíšku, zalijeme ji vodou, řádně rozmícháme, povaříme a poté ji přilijeme k fazolím. Dle potřeby si polévku přisolíme.

  • 3

    Na závěr do polévky přisypeme nakrájené uzené maso.

Komentáře k receptu